Društvo

Ђукановић пере руке од убиства Пуканића

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Мило Ђукановић негирао је писање београдског недељника НИН који, како се наводи, у најновијем броју инсинуира да је он наручилац убиства власника хрватског недељника „Национал" Ива Пуканића.


„Нетачна је конструкција којом недељник НИН инсинуира да је предсједник Владе Црне Горе наручилац убиства Ива Пуканића, јер је (Ђукановић) 'изненада' и 'из чиста мира, баш у овом тренутку' дао интервју загребачком 'Вечерњем листу'", наводи се у саопштењу Бироа за информисање Владе Црне Горе.

Указује се да је хрватски дневник само један у низу медија који је тражио интервју с црногорским премијером још прије мартовских парламентарних избора у тој држави.

Одабран је и зато што су као оквирне теме, осим политичких, биле везане за квалитетан однос црногорско-хрватске сарадње у низу других области - градња аутопута коју је на тендеру добила хрватска компанија, међународна арбитража о граници на Превлаци, као и теме о градњи нуклеарне електране у Албанији, Јадранско-јонског аутопута.

Истиче се да је током интервјуа новинар „Вечерњег листа" покренуо тему о Пуканићевом убиству која је у међувремену постала актуелна.

У саопштењу се наводи да ће Црна Гора, као и увијек до сада, информацијама, процјенама, истрагама и свим уобичајеним облицима сарадње, помоћи страним државама у борби с организованим криминалом, али неће допустити да буде на било који начин увучена у разрачунавања подземља.

У опширном тексту поводом привођења Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам, под сумњом да је умијешан у убиство Пуканића, НИН у најновијем броју подсјећа на изјаве у појединим медијима да је „Пуканић убијен због шверца цигарета", као и да је у серији текстова објављеним у загребачком „Националу" 2001. године, саговорник тог листа за кога се каже да је очигледно био оперативац неке обавјештајне службе, оптуживао Ђукановића да у спрези са Станком Суботићем Цанетом води главну ријеч у шверцу цигарета на Балкану.

„Е, сад, поприлично је занимљиво да се у причу о Пуканићу, из чиста мира, баш у овом тренутку (у суботу 25. априла) умијешао и црногорски премијер Мило Ђукановић", пише НИН и додаје да је он у интервјуу „Вечерњем листу" „потврдио оно што се досад само нагађало да је Иво Пуканић заиста свједочио у италијанској истрази шверца цигарета".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog