Društvo

Помен погинулим гардистима

БИЈЕЉИНА - Испред споменика борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини данас је, поводом 17 година од оснивања Гарде "Пантери", служен помен за 101 погинулог борца ове јединице.


"Окупили смо се да обиљежимо дан када смо основани и да се сјетимо оних најбољих међу нама који су дали своје животе за отаџбину РС, за српски народ и српске светиње и да још једном потврдимо да се не стидимо наше борбе која је била часна и поштена", рекао је Љубиша Лазић, ратни командант Гарде "Пантери".

Он је навео да се припадници Гарде поносе што су учествовали у одбрани свог народа чиме су, како је изразио увјерење, освјетлали образ цару Лазару и војводи Степи Степановићу и свим славним прецима који су се борили за слободу српског народа.

Лазић је рекао да је кроз редове Гарде "Пантери", која је била специјална бригада Војске РС, прошло око 2 000 бораца, од којих је 101 погинуо, док је 650 рањено.

Цвијеће и вијенце на споменик борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини положили су представници Борачке организација општине Бијељина, руководство општине, припадници Гарде "Пантери" и бројни грађани Семберије.

Полагању цвијећа на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића претходило је одавање поште и полагање цвијећа и вијенца на мјесту на којем је прије осам година убијен командант "Пантера" , Љубиша Савић - Маузер.

Лазић је изразио очекивање да ће убиство Савића коначно бити расвјетљено..

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog