Politika

Касиповић: Важи се мишљење Међурелигијског вијећа

БИЈЕЉИНА - Министар просвјете и културе Републике Српске, Антон Касиповић, изјавио је синоћ у Бијељини да ће резултати експерименталног програма, које Министарство проводи преко предмета "Култура религија" у средњим и неким основним школама, бити тема разговора са Међурелигијским вијећем БиХ.


"За мене ће мишљење Међурелигијског вијећа БиХ бити веома важно", нагласио је Касиповић.

Он је оцијенио разумљивом чињеницу да се Међурелигијско вијеће БиХ противи новом предмету "Култура религија" и истакао да ће се оно што буде резултат експеримента, који Министарство проводи преко овог предмета, наћи као тема разговора са Међурелигијским вијећем.

Касиповић је рекао да је "увођење предмета `Култура религија` у средње и неке основне школе, као експериментални програм, ујединило вјерске поглаваре у БиХ".

"Разумијем да сви говоре против предмета `Култура религија`, али је важно да сви имамо довољно међусобне толеранције и довољно разговора о тој теми. Наравно, сами нећемо одлучивати о томе, односно, мимо воље црквених великодостојника", нагласио је Касиповић и истакао да је веома важно разријешити, како је рекао, заблуду о питању укидања вјеронауке.

Касиповић је рекао да се ресорно министарство у вријеме његовог мандата никада није бавило питањем укидања вјеронауке, нити ће се бавити.

"Док траје мој мандат о укидању вјеронауке неће се ни разговарати", поручио је министар просвјете и културе РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog