Politika

Позив расељеним Србима да гласају на изборима у Хрватској

БЕОГРАД - Министар дијаспоре Србије Срђан Срећковић позвао је расељене Србе из Хрватске да гласају на локалним изборима у Хрватској 17. маја, наводећи да је рок за пријављивање продужен до уторка, 12. маја.
Срећковић је оцијенио да су ти избори од изузетне важности за српску заједницу у Хрватској и додао да ће на тим изборима српско гласачко тијело укупно имати 297.000 бирача, од којих готово 100.000 живи у Србији и Републици Српској.

Он је навео да је учешће Срба у локалној власти у Хрватској важан фактор за повратак расељених и за бржу обнову кућа, повећање безбједности и евентуално запошљавање, саопштено је из Министарства дијаспоре Србије.

Срећковић је напоменуо да је остало још само седам дана до избора и да је због велике заинтереваности продужен рок за пријављивање до уторка, као и да је због важности избора из Србије организован бесплатан превоз до изборних јединица у Хрватској.

Он је рекао да да је од посебног интереса учешће Срба у власти у Пакрацу, Окучанима, Воћину, Слатини, Петрињи, Глини, Костајници, Двору, Топуском, Вргинмосту, Војнићу, Крњаку, Ласском, Доњем Лапцу, Плитвичким језерима, Удбини, Грачацу, Обровцу, Бенковцу и Книну.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog