Društvo

Здравство отказало данашњи штрајк

БАЊА ЛУКА - Одлука о штрајку здравствених радника који је био најављен за данас стављена је ван снаге, изјавио је предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске, Миленко Гранулић.


Он је рекао да ће у току седмице бити направљен коначан текст Закона о платама који ће по хитном поступку бити упућен у Народну скупштину РС.

"Очекујемо да Министарство здравља и социјалне заштите уради финансијске показатеље на основу приједлога измјена и допуна Закона о платама здравствених радника, након чега ће се направити коначан текст закона, како би се по хитном поступку упутио у скупштинску процедуру", рекао је Гранулић.

Он је истакао да су представници сва три синдиката у здравству у разговору са представницима Министарства здравља и социјалне заштите РС крајем прошле седмице усагласили текст измјена и допуна Закона о платама здравствених лица у јавним установама.

Гранулић је рекао да је суштина ових измјена враћање текста Посебног колективног уговора, односно враћања коефицијената из Посебног колективног уговора, враћање висине топлог оброка, регреса и свих права регулисаних Законом о раду и Колективним уговором.

"Заједно смо усагласили текст о измјенама и допуна Закона о платама здравствених лица у јавним установама који смо послали у Министарство здравља и социјалне заштите", рекао је Гранулић.

Представници Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити РС, Синдиката здравства и социјалне заштите и Струковног синдиката доктора медицине 5. маја су најавили да ће 11. маја у 7.00 часова стипити у штрајк, јер министар здравља и социјалне заштите, Ранко Шкрбић, није дошао на заказани састанака са представницима ова три синдиката како би ријешили проблеме у вези са платама запослених у здравству.

На ванредној сједници Републичког одбора гранског синдиката 9. маја одлука о штрајку здравствених радника стављена је ван снаге.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog