Društvo

Глухаковић: ''Делта-Зекстра'' остаје партнер и даље

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске (РС) Предраг Глухаковић изјавио је Срни да Влада РС неће раскинути уговор о куповини државног капитала Робне куће "Боске" у Бањалуци са конзорцијумом "Делта-Зекстра" из Србије, како је то било најављено.


Глухаковић је истакао да су се представници овог конзорцијума јавили и обећали да ће исплатити договорену цијену од три милиона евра у року од седам дана.

"Након што смо најавили раскидање купопродајног уговора, то се, највјероватније, неће догодити, јер `Делта-Зекстра` остаје озбиљан партнер у преговорима", рекао је Глухаковић.

Он је прецизирао да рок од седам дана почиње од петка, 15. маја, када би представници "Делта-Зекстре" требало да допутују у Бањалуку.

Глухаковић је нагласио да ће Робна кућа "Боска" бити на дневном реду сједнице Владе у четвртак, 14. маја.

Конзорцијуму "Делта-Зекстра" је у октобру прошле године потписао са Владом РС уговор о куповини 58 одсто државног капитала "Боске" за три милиона евра, али је рок за уплату ових средстава истекао.

Након што је 26. марта истекао и други продужени рок за уплату средстава, конзорцијум ''Делта-Зекстра'' саопштио је да није у могућности да реализује пословне планове за "Боску" све док не буде постигнут договор о откупу најатрактивнијих пословних простора и да очекује да Влада РС допринесе превазилажењу овог проблема.

Робна кућа "Боска" у Бањалуци има 237 радника. Приватници који изнајмљују простор дугују робној кући 1.193.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog