Politika

Г17+ напушта групу За европску Војводину

НОВИ САД - Ивана Дулић-Марковић, потпредсједник Г17 плус најавила је да ће до краја ове седмице та странка напустити посланичку групу "За европску Војводину", која чини већину у Скупштини АП Војводине.


"Формираћемо сопствену посланичку групу у Скупштини АП Војводине, јер нисмо задовољни односом коалиционих партнера према Г17 плус, када је реч о секретаријатима, које наша странка држи у Извршном већу Војводине", изјавила је Дулић-Марковић, која је и потпредсједник Извршног вијећа Војводине.

Она је објаснила да новац за два секеретаријата под контролом Г17, предвиђен ребалансом покрајинског буџета "обесмишљава њихово даље постојање".

"Секретаријату за регионалну и међународну сарадњу, на чијем се челу ја налазим, било би на располагању свега осам милиона динара (око 84.000 евра), а Секретаријату за локалну самоуправу свега три милиона динара (око 31.600 евра). То је неприхватљиво и потцењивачки према Г17 плус због чега ћемо формирати своју посланичку групу у покрајинском парламенту", закључила је Дулић-Марковић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog