Društvo

Расим Делић на привременој слободи

ХАГ - Жалбено вијеће Хашког трибунала одлучило је да, до правоснажности пресуде, пусти на привремену слободу Расима Делића, осуђеног по командној одговорности за ратни злочин који су муџахедини у средњој Босни починили над Србима.


Одлука, која је донесена јуче, провешће се са даном измирења двије трећине казне првостепене пресуде, која истиче у петак, 15. маја, а напуштање притвора Хашког трибунала услиједиће чим се за то створе потребни услови, односно осигура авионска карта за пут у БиХ и заврше друга административна питања.

"Одбрана је поднијела захтјев Жалбеном вијећу да се генерал Делић пусти на слободу до правоснажности пресуде и драго нам је да је та жалба уважена. Генерал би, надам се до краја ове седмице требао бити са својом породицом", рекла је синоћ сарајевским медијима Васвија Видовић, шеф тима одбране Делића.

Делића је 13. јула прошле године Претресно вијеће Хашког трибунала, по командној одговорности, осудило на три године затвора за кривична дјела ратног злочина које су починили муџахедини у средњој Босни oд 1993. дo 1995. године.

У жалбеном поступку тужилац је изјавио жалбу на висину пресуде, док се одбрана жалила на одлуку о кривици, а још се не зна када ће бити донесена коначна одлука по жалби.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog