Društvo

Пада Пинк Пантер

ЛИОН - Полиција у Паризу ухапсила је двојицу кључних чланова међународне криминалне групе „пинк пантер", озлоглашене по пљачкама златара, а за коју се вјерује да је углавном чине криминалци са Балкана.


Интерпол је саопштио да је тијесна сарадња швајцарске и француске полиције, после пљачке једне продавнице накита у Лозани, ове седмице довела до хапшења Николаја Ивановића (36) и Зорана Костића (38).

За Зорана Костића се на потјерници Интерпола наводи је рођен 1970. године у Цетињу, има држављанство Црне Горе, Србије и Словачке, а тражен је због фалсификовања, покушаја злочина против здравља и живота, илегалног држања оружја и експлозивних средстава, превара и крађа.

Налоге за његово хапшење издале су Црна Гора, Немачка и Швајцарска.

За Ивановића и Костића се, како наводи Интерпол, вјерује да су кључни чланови банде „пинк пантер", која је у посљедњих 10 година из низа продавница накита опљачкала око 100 милиона евра.

Према наводима те међународне полицијске организације, низ хапшења лица осумњичених да су чланови те банде, укључује и хапшење једног Србина и једног БХ држављанина у Монаку прошле године под сумњом да су припремали пљачку.

Још тројица држављана Србије, који су оптужени да су чланови банде „пинк пантер", осуђени су у септембру прошле године у Француској на казне затвора од шест до 15 година.

Кипарска полиција је у марту ухапсила једног црногорског држављанина, за којег се такође вјерује да је припадао тој банди.

Рифат Хаџиахметовић ухапшен је на аеродрому у Ларнаки јер је посједовао кривотворен бугарски пасош, а информације које је Интерпол доставио омогућиле су кипарским властима да утврде да је ријеч о особи за којом су расписане две Интерполове црвене потернице, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog