Politika

Бајден стигао у Сарјево

САРАЈЕВО - Потпредсједник САД Џозеф Бајден стигао је рано јутрос у Сарајево, гдје ће се у току једнодневне посјете састати са највишим званичницима у БиХ.


Бајдена, који је на сарајевски аеродром слетио у 3.45 часова, дочекали су амерички амбасадор у БиХ Чарлс Инглиш, министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај, генерални секретар Предсједништва БиХ Ранко Нинковић и градоначелник Сарајева Алија Бехмен.

Програмом посјете предвиђено је да Бајден разговара са члановима Предсједништва БиХ, а овом сусрету присуствоваће и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Хавијер Солана, који данас борави у БиХ.

Бајден ће, прије сусрета са члановима Предсједништва БиХ, разговарати са Соланом и високим представником у БиХ Валентином Инцком, а имаће одвојене сусрете са више домаћих политичких лидера, укључујући и предсједника Владе Републике Српске Милорада Додика и члана Предсједништва БиХ Хариса Силајџића.

У поподневним часовима предвиђено је Бајденово обраћање посланицима и делегатима у Парламентарној скупштини БиХ, те заједнички сусрет са предствницима владајуће петорке и опозиционим лидерима Златком Лагумџијом, Младеном Иванићем и Драганом Чавићем.

Састанку Бајдена са Лагумџијом, Иванићем и Чавићем присуствоваће и Солана.

Бајден је највиши званичник нове администрације САД који борави у посјети БиХ.

Потпредсједник САД ће након Сарајева посјетити Београд и Приштину.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog