Politika

Иванић: САД најавиле јаче присуство

САРАЈЕВО - Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић рекао је у Сарајеву да је посјета БиХ америчког потпредсједника Џозефа Бајдена била јасна порука да ће САД поново бити више присутне у БиХ него што су то биле раније.


"Евидентно је да су они рекли да нема распада БиХ, нити укидања Републике Српске, да ће радити заједно са ЕУ, да им је основни циљ да БиХ уђе у НАТО и ЕУ и да очекују од лидера да ће то да направе", изјавио је синоћ Иванић новинарима након сусрета лидера политичких странака са Бајденом и високим представником ЕУ за спољну и безбједносну политику Хавијером Соланом.

Он је појаснио да је то већ дуго времена јасан и чврст став САД, али и очекивања да буду остварене неке реформе.

"Ја сам рекао да је кључни проблем неповјерење и покушај у овим политичким биткама да неко некога превари, те да не видим ниједну тешку реформу која би била толико велики проблем пред нама у односу на реформе какве су биле у области одбране, обавјештајне службе, индиректно опорезивање и друго. Ако постоји воља, мислим да договор може бити постигнут", истакао је Иванић.

Према његовом мишљењу, кључ је у пет партија, које сада чине већину, да направе договор.

"На њима је и обавеза да то ураде, а хоће ли бити у стању, знају ли шта раде, то ћемо имати прилику да видимо", навео је Иванић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog