Društvo

Тужилац: Доживотни затвор за Милана и Средоја Лукића

ХАГ - У завршној ријечи тужилац Хашког трибунала затражио је да се Милану и Средоју Лукићу изрекне казна која ће осигурати да „остатак живота проведу у затвору" и да се тиме пошаље порука да нема милости за оне који су у стању да почине тако тешке злочине, саопштено је из Трибунала.


Бранилац сматра да кривица Милана Лукића није доказана изван разумне сумње и тражи ослобађајућу пресуду за свог клијента.

Тужилац Дермот Грум је у завршној речи на суђењу браћи Лукићима позвао судије да оптуженима изрекну казну која ће осигурати да „остатак живота проведу у затвору", будући да су у јуну 1992. године „украли више од 3.000 година живота" вишеградским муслиманима.

Милан и Средоје Лукић се терете за „двије живе ломаче у којима је спаљено око 140 људи", као и за убиства и злостављања вишеградских муслимана у лето 1992. године.
Амерички бранилац Милана Лукића Џејсон Аларид је у својој завршној речи оспоравао исказе преживјелих жртава и других свједока оптужбе.

Према речима Аларида, тужилаштво није на прави начин истражило вишеградске злочине и није извело доказе који изван разумне сумње терете његовог клијента, због чега би, сматра бранилац Милана Лукића, требало ослободити по свим тачкама оптужнице.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog