Društvo

Бања Лука: Окупљање званичника Југоисточне европе

БАЊА ЛУКА - Вечерашњим пријемом код предсједника Републике Српске Рајка Кузмановића у Палати Републике у Бањој Луци званично је почело Шесто годишње окупљање званичника југоисточне Европе под називом "Богатсво различитости".


Осим предсједника Кузмановића и предсједника Народне супштине РС Игора Радојичића, гостима на пријему обратили су се и Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николај и амерички конгресмен Роберт Мекјуен.

Пријему, који је трајао око два часа, присуствовали су званичници из 17 земаља Европе и свијета, међу којима је био и предсједник Црне Горе Филип Вујановић.

Од домаћих званичника, осим Кузмановића и Радојичића, пријему су присуствовали предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, предсједник Владе РС Милорад Додик, потпредсједник РС Давор Чордаш, делегати у Парламентарној скупштини БиХ, посланици у Народној скупштини РС, министри у Савјету министара БиХ и Влади РС, амбасадори у БиХ, представници политичких партија из БиХ, Србије и Црне Горе те многобројне личности из привредног и јавног живота РС и Федерације БиХ.

Пријему код предсједника РС присуствовали су и владика бањолучки Јефрем, владика зворничко-тузлански Василије и бискуп бањолучки Фрањо Комарица.

Долазак учесника на пријем обезбјеђивао је велики број припадника полиције РС.

Према предвиђеном протоколу, централно окупљање званичника, молитвени доручак, предвиђен је сутра у бањолучком хотелу "Босна", а учесницима ће се обратити предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, предсједник Црне Горе Филип Вујановић, владика бањолучки Јефрем, муфтија Едхем Чамџић и бискуп Фрањо Комарица.

Учесници Шестог годишњег окупљања званичника југоисточне Европе посјетиће сутра Карановац код Бање Луке, мјесто на ријеци Врбас гдје се одржава Свјетско првенство у рафтингу.

Сутра у 20.00 часова биће одржана свечана вечера и пријем код предсједника Владе РС Милорада Додика уз његово обраћање гостима.

За сутра је планиран и састанак министара унутрашњих послова РС и Србије Станислава Чађе и Ивице Дачића. Њихово обраћање новинарима предвиђено је за 11.00 часова Прес-центру хотела "Босна" у Бањој луци.

Дачић ће допутовати сутра у Бању Луку, гдје ће присуствовати Шестом годишњем окупљању званичника југоисточне Европе под називом "Богатство различитости"

Шесто годишње окупљање званичника југоисточне Европе у Бањалуци одржава се до недјеље 24. маја када ће учесници посјетити Јајце.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog