Društvo

Чађо: Оптерећују ме неријешена убиства у Сарајеву

СРПСКО САРАЈЕВО - Министар унутрашњих послова Републике Српске, Станислав Чађо, изјавио је да је добра безбједносна ситуација на подручју који покрива Центар јавне безбједности Источно Сарајево, резултат високог степена ангажовања припадника МУП, али да га питања неријешених случајева убистава на подручју града оптерећују од првог дана ступања на функцију.


"Ми смо учинили огромне напоре да бисмо поправили безбједносну ситуацију и елиминисали могућности да се такве ствари поново догоде, али нисмо постигли апсолутно добар резултат, који би све задовољио. Када говоримо о случајевима из прошлости који нас још оптерећују, морам рећи да полиција од првог дана мог мандата, веома интензивно ради на тим питањима", истакао је Чађо.

Он је, након данашњег сусрета са градоначелником Источног Сарајева Винком Радовановићем, рекао новинарима да је поносан на ангажовање припадника МУП на подручју ЦЈБ Источно Сарајево и да је потребно доста урадити на стварању услова за још бољи рад полиције на подручју града.

"Овдје имамо полицијску станицу која је смјештена у потпуно неадекватним условима. Источно Сарајево је град у експанзији и ми морамо нешто учинити да простор у којем фукционише полиција буде достојан посла који обавља", истакао је Чађо и додао да очекује да ће ово питање бити ријешено веома брзо у сарадњи са градским властима.

Он је изразио незадовољство начином и брзином ангажовања тужилачких институција којим је "од 2006. године промијењена надлежност", нагласивши да то не ограничава полицију да ради одређене поступке и радње за које има законске могућности, што она и чини.

"Када кажем да вјерујем да ћемо ова питања разрјешавати, заиста тако и мислим. Нажалост, то не зависи само од полиције", истака је Чађо.

Градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић потврдио је да је данас договорено да Скупштина града организује састанак са начелницима и предсједницима скупштина свих шест градских општина на којем би са министром анализирали безбједносну ситуацију на подручју града и договорили даље активности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog