Sport

Немања Видић - једноставно најбољи

МАНЧЕСТЕР - Фудбалер Манчестер јунајтеда Немања Видић проглашен је за играча сезоне у Премијер лиги. 27-годишњи репрезентативац Србије предводио је одбрану тима који је у сезони 2008/09 освојио Премијер лигу, Лига куп, титулу шампиона света, а имаће прилику и да одбрани титулу у Лиги шампиона.


Видић је ове сезоне у Премијер лиги одиграо 39 утакмица и постигао је седам голова, од којих су најупечатљивији били за побједу против Сандерленда са 1:0, као и за вођство против Челсија у победи са 3:0. Одбрана Јунајтеда на 14 узастопних утакмица није примила гол што је рекорд Премијер лиге.

Видић је у претходне двије сезоне уврштаван у најбољи тим Премијер лиге, а поред три титуле са Манчестером је освојио Лигу шампиона, Светско клупско првенство, ФА и Карлинг куп.

"Видић је током цијеле сезоне био кључни играч у срцу Манчестерове одбране, а такодје је стекао и репутацију озбиљне пријетње послије прекида", наведено је на званичном сајту Премијер лиге.

За најбољег менаџера проглашен је Сер Алекс Фергусон, и то девети пут у каријери, у сезони у којој је освојио 11. титулу од доласка у Јунајтед 1986. године, а 18. у историји клуба чиме је изједначио рекорд који је држао Ливерпул.

Одлука о најбољем играчу и менаџеру Премијер лиге донијета је на основу гласова представника свих владајућих фудбалских тијела, медија и навијача.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog