Društvo

Цикотић обилазио пјешадијске бригаде

САРАЈЕВО - Командант Шесте пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ бригадни генерал Стаменко Новаковић информисао је данас министра одбране БиХ Селму Цикотића и команданта Оперативне команде Оружаних снага БиХ бригадног генерала Анту Јелеча о актуелностима у овој бригади и њеним планираним задацима у предстојећем периоду.


Министар одбране БиХ Селмо Цикотић данашњом посјетом овој бригади у касарни "Козара" у Бањалуци окончао је планирани обилазак све три пјешадијске бригаде ОС БиХ у овом мјесецу, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Током посјета Четвртој, Петој и Шестој пјешадијској бригади ОС БиХ, било је говора о процесу имплементације реформе одбране, тренутним условима живота и рада војника у овима јединицама, као и модалитетима рјешавања проблема у вези са статусом војника којима истиче уговор у ОС БиХ у фебруару наредне године.

Приликом посјете команди Четврте пјешадијске бригаде у касарни "Божан Шимовић" у Чапљини 15.маја, командант ове бригаде бригадир Ивица Јеркић информисао је министра Цикотића о тренутним активностима бригаде, постигнутим резултатима, те плановима за наредни период, наводи се у саопштењу.

Током посјете јединицама Пете пјешадијске бригаде, које су лоциране у Ваздухопловној бази "Аеродром Дубраве" код Тузле, 22. маја, Цикотић је упознат са најзначајним активностима у овој јединици.

Том приликом министар одбране БиХ упознао је старјешине ове јединице са визијом и перспективама активности које проводи Министарство на реализацији Индивидуалног партнерског акционог плана /ИПАП/, наводи се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog