Republika Srpska

Хипо Брокер: Друга емисија у историји БЛ берзе

БАЊА ЛУКА - Хипо Брокер, Одјел за пословање са хартијама од вриједности Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, агент је треће емисије акција акционарског друшта Олимпијски центар Јахорина, вриједне 16 милиона КМ, што је уједно и друго највеће прикупљање капитала путем јавне понуде у историји Бањалучке берзе.„Избор Хипо Брокера као партнера Олимпијског центра Јахорина у овој емисији акција је наставак пословне сарадње засноване на високом професионализму, знању и богатом искуству. Велико повјерење у нашу брокерску кућу и нашу стручност представља обавезу да што боље сервисирамо потребе наших клијената пружајући им најквалитетније услуге.", каже Валентина Марковић, директор Хипо Брокера, водеће брокерске куће на Бањалучкој берзи.


Олимпијски центар Јахорина упутио је 25. маја ове године јавни позив свим заинтересованим инвеститорима за упис и уплату акција треће емисије укупне вриједности 16 милиона КМ.

Сви постојећи акционари ОЦЈ (на дан пресјека 05.05.2009) имају право прече куповине акција по цијени од 1 КМ по акцији. Упис и уплата акција по праву прече куповине вршиће се од 09.06.2009. до 18.06.2009. у просторијама Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, у Бањој Луци, ул. Ивана Фране Јукића 9, као и у пословници Хипо банке на Палама.

Након истека рока за кориштење права прече куповине акција преостали износ неуписаних и неуплаћених акција биће предмет јавне понуде на Бањалучкој берзи. Јавна понуда на Бањалучкој берзи трајаће 5 дана од тренутка уношења неуписаних и неуплаћених акција у берзански систем трговања.

Потребан обим инвестиција по Студији изводљивости инвестиционих улагања у Олимпијски центар Јахорина у првој фази је 36 милиона КМ, за период од 2008-2011.

"Повећање капитала извршено 2008. у износу од 10 милиона КМ и докапитализација од 16 милиона КМ која је тренутно у току, као и планиране инвестиције у наредном периоду су у функцији остваривања нашег стратешког циља да Олимпијски центар Јахорина учинимо једним од три најзначајнија ски центра у регији. Дио поменутих средстава је намијењен за изградњу двије нове шестосјед жичаре које, након што се ових дана потпише уговор са извођачем радова, треба да буду спремне за ски сезону 2009/2010.", каже Бранко Короман, директор Олимпијског центра Јахорина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog