Politika

Иво Миро Јовић: Странци продубљују кризу у БиХ

БАЊА ЛУКА - Делегат у Дому народа парламента БиХ, Иво Миро Јовић, сматра да је прича о дубокој кризи у Федерацији БиХ обична фарса и да се стално ствара таква политичка клима у којој нужно морају бити криви домаћи представници власти, док странци, који заправо одлучују у овој земљи, немају никакве одговорности.


"Због тога праве конструкције које им одговарају и којима је у сваком моменту могуће изазвати кризу", рекао је Јовић.

Према његовим ријечима, прудски преговори представљају један од начина супротстављања сталним деструкцијама БиХ.

"Похвално је то што су се нашли људи из три народа који хоће да разговарају о будућности БиХ и суживоту. Међутим, када домаћи лидери сједну да разговарају, јаве се они који су задужени за намјерно продубљивање кризе", додао је Јовић.

Он је негативно оцијенио рад Министарства безбједности БиХ, наводећи да министар Тарик Садовић кључни човјек који је одговоран за утврђивање тога ко је и на који начин уврштен у држављанство БиХ.

"Има примјера да су у држављанство БиХ примане особе без података о имену и презимену, али са назнаком која их је институција примила и под којим редним бројем пасоша. Критике се упорно упућују парламенту БиХ, који с тим стварима нема никакве везе", истакао је Јовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog