Društvo

Оскрнављено 300 православних гробова

СТАПАР - Житељи Стапара очекују од највиших државних органа да предузму све мјере и пронађу вандале који су порушили и оскрнавили око 300 гробова на Великом православном гробљу у том селу у општини Сомбор.


"Ово злодело подсетило је мештане Стапара на слична дешавања, којих у овој мери има једино на страдалном Косову и Метохији. Стога, од највиших државних органа очекујемо енергичну акцију у циљу заштите православних светиња и откривања идентитета виновника овог монструозног чина", наводи се у данашњем саопштењу стапарског презвитера Александра Лазића.

Лазић додаје да су разбојници порушили и поломили надгробне споменике на цијелом гробљу, као и да су понегдје срушили читав ред споменика.

"Пре само месец дана, 1. маја, на Водици недалеко од села, оскрнављен је храм Успења Пресвете Богородице, исписани разни графити на помоћном објекту, а пре неколико година хицима из ватреног оружја оштећен је храмовни крст", наводи Лазић.

На Великом православном гробљу у Стапару, у ноћи са 31. маја на 1. јуни срушено је и оскрнављено 300 православих гробова.

Ујутро 1. јуна извршен је увиђај на гробљу, а поред начелника сомборског Секретеријата унутрашњих послова и замјеника јавног тужиоца, изишао је и судија Општинског суда у Сомбору.

Против непознатих починилаца поднесена је кривична пријава.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog