Politika

Драган Ђурђевић: Пренос надлежности мора стати!

БИЈЕЉИНА - Секретар Извршног одбора Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" Драган Ђурђевић сматра да преношење ингеренција са ентитета на ниво БиХ мора престати, без обзира да ли Народна скупштина Републике Српске поништи или не поништи закључке донесене у вези са овим питањем.


"Потребно је да Влада РС настави јачање Српске и угаси пренос надлежности са нивоа РС на ниво БиХ. То је једино право рјешење и обећање које је дато пред изборе. Закључак је нешто што је можда обавезујуће за Владу РС, али поништила га или не Народна скупштина РС, он може да се примјењује", сматра Ђурђевић.

Он је данас на конференцији за новинаре у Бијељини рекао да скоро годину дана раније од расписивања избора почињу "предизборна престројавања".

"Ми имамо катастрофалан изборни закон и партије које још нису ни регистроване а имају по два посланика у Представничком дому БиХ, одборнике у неким скупштинама општина, а да чак нису биле ни судски регистроване - као, на примјер, партија Драгана Чавића", навео је Ђурђевић и додао да и даље постоје проблеми трговине одборничким мјестима у неким СО, наводећи примјер општина Љубиње и Братунац.

Ђурђевић је истакао да је у Бијељини основни проблем број мјеста у средњим школама.

"Ове године имамо 1.296 свршених основаца, а мјеста има за 1.156 ученика у 43 одјељења", рекао је Ђурђевић подсјећајући да се овај проблем из године у годину појављује и остаје неријешен.

Он је додао да ће општина Бијељина, уколико се након другог уписног рока у средње школе укаже потреба за проширењем броја мјеста, затражити одобрење од Министарства просвјете и културе РС, како би сви свршени основци били уписани у неку од шест средњих школа на подручју општине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog