Svijet

Све већи притисак на британског премијера

ЛОНДОН - У Великој Британији расте притисак на премијера Гордона Брауна да поднесе оставку због скандала око трошкова које су наплаћивали посланици парламента и који полако прерастау дубоку кризу владе.


Британски БиБиСи наводи да иако рачуни, које из дана у дан објављују локални медији, показују да су се, ако не о закон, онда о етику огријешили посланици из свих странака, гњев јавности усмјерен је првенствено на владајуће лабуристе.

Опозиција поново од премијера Брауна захтјева да смјеста распише изборе, док је "пала је и прва већа жртва" ове афере пошто је министар унутрашњих послова Џеки Смит најавила је повлачење из владе, која ће идуће седмице бити реконструисана.

Према истраживању ове британске медијске куће повјерење грађана у политичаре пало је на веома ниске гране.

Према резултатима анкете 48 одсто испитаних сматра да је најмање половина посланика корумпирана, 76 одсто не вјерује да политичари говоре истину, а 78 одсто анкетираних сматра да политичари своју моћ користе за лично богаћење.

Истраживање је показало и да је већина Британаца увјерена да политичари своје интересе стављају изнад интереса државе, гласача, па чак и сопствене странке.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog