Politika

Јеремић: Спречавамо масовна признања косовске независности

САН ПЕДРО - Србија је на Генералној скупштини Организације америчких држава успјела да спријечи масовни талас признавања независности Косова, али не треба искуљчити могућност индивидуалних признања, изјавио је министар спољних послова Србије Вук Јеремић.


Он је додао да је значајно што је српски тим, сусретима и разговорима са више од 20 делегација које учествују на скупу у Хондурасу, успио да спријечи масовно признавање Косова.

"У тим разговорима нам је на највишем нивоу потврђено да притисак на земље Централне и Јужне Америке не јењава и да је постојала велика опасност да притисак кулминира овде у Хондурасу, новим таласом признавања Косова, али ће однос снага у Латинској Америци, и поред свих притисака, остати на страни Србије", рекао је Јеремић за београдске медије.

Јеремић је додао да је своје саговорнике упознао са позицијом Београда по питању Косова и плановима за наставак дипломатских активности усмјерених на заштиту цјеловитости Србије.

Он каже да се српска дипломатска борба наставља, а предстоји сједница Савјета безбједности УН у Њујорку и Самит Афричке уније у Либији.

"Ми не посустајемо. Бићемо присутни свуда где се одлучује о Косову, наш глас ће се чути на свим светским меридијанима и надам се да ћемо бити успешни као до сада", рекао је Јеремић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog