Politika

Микеревић напустио ПДП-брод

БАЊА ЛУКА - Предсједник Партије демократског прогреса, Младен Иванић, рекао је да је одлука Драгана Микеревића да иступи из ове странке његова лична одлука, нагласивши да је Микеревић, уласком у ПДП, остварио све што је један политичар могао имати.


"Драган Микеревић је, као члан ове странке, био предсједавајући Савјета министара БиХ, предсједник Владе Републике Српске и његова одлука је његов избор", рекао је Иванић.

Према његовим ријечима, општински одбор у Добоју, на чијем челу је био Микеревић, остварио је лоше резултате на протеклим локални изборима, гдје су добили подршку четири одсто гласачког тијела.

"Статутом странке предвиђено је да се за тако лоше резултате разријеши Општински одбор, што је и учињено", истакао је Иванић.

Он је додао да стари општински одбор у Добоју, на челу са Микеревићем, који је и посланик у Народној скупштини РС, није могао направити ништа, и изразио увјерење да ће нови одбор остварити боље резултате од својих претходника.

Члан Главног одбора ПДП, Драган Микеревић, иступио је данас из ове странке и убудуће ће наступати као независни посланик у парламенту РС.

"Процијенио сам да је у овом моменту сазрело вријеме да не дијелим даље одговорности и вриједности са онима који воде ПДП, по мени, у једно безнађе. Због тога не желим преузимати било какву одговорност на том путу", изјавио је Микеревић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog