Politika

Чавић преводи са Инглиша

БАЊА ЛУКА - Лидер Демократске партије, Драган Чавић, потврдио је да му је амерички амбасадор у БиХ Чарлс Инглиш данас пренио став, да ће америчка администрација бити крајње одлучна да подржи високог представника у БиХ Валентина Инцка у његовим одлукама, у зависности од исхода разговора о закључцима парламента РС.


"Ово је након дужег времена једна отворено бачена рукавица највишег законодавног органа међународној заједници и сада преостаје само да чекамо какво ће бити реаговање", изјавио је Чавић данас новинарима у Бањој Луци, након састанка са америчким амбасадором у БиХ, Чарлсом Инглишом.

Чавић је рекао да је реакција високог представника у БиХ посљедица закључака Народне скупштине РС, а не намјера да подиже тензију непосредно пред сједницу Савјета за провођење мира у БиХ.

"Мислим да је срећа да је сједница Савјета за провођење мира иза 11. јуна, јер се на таквим сједницама могу чути и умјеренији тонови земаља чланица Савјета, које нису склоне неким озбиљнијим и радикалним потезима", нагласио је Чавић.

Чавић сматра да ће након 11. јуна високи представник тражити подршку за кориштење бонских овлаштења, након чега остаје да се види шта ће се десити и оцјењује да би могло да дође до јаке конфронтације са међународном заједницом у БиХ.

Он је рекао да је Инглишу пренио своје мишљење, да не очекује да ће Народна скупштина РС повући своје закључке, јер би то значило рушење дигнитета највише законодавне институције РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog