Politika

Фуад Касумовић кандидат за премијера Федерације

САРАЈЕВО - Фуад Касумовић, замјеник министра финансија и трезора БиХ, изјавио је да га је предсједник СДА Сулејман Тихић на састанку обавијестио да је он један од озбиљних кандидата за мјесто премијера Федерације БиХ и да ће Предсједништво СДА наредне седмице донијети коначну одлуку о приједлогу кандидата.


У СДА кажу да ће Касумовић 90 одсто бити кандидат за премијера ФБиХ, пишу "Независне новине".

Касумовић је рекао да не би било коректно да не помогне уколико странка сматра да је он добар избор за мјесто премијера ФБиХ.

"Тренутно нема тежег мјеста у широј околини. Међутим, и то је посао и изазов. ФБиХ је тром систем и треба га раздрмати. Тихић ме позвао на састанак и то су биле само консултације. Размијенили смо мишљења како да се ФБиХ извуче из кризе. Сматрам да приоритети морају бити стабилан буџет ФБиХ, помоћ привреди, отварање нових радних мјеста и привлачење инвестиција", рекао је Касумовић.

Неџад Бранковић, премијер ФБиХ, прошле седмице поднио је неопозиву оставку на ту функцију.

Главни одбор СДА ће на сједници 11. јуна донијети одлуку о новом федералном премијеру, а прије тога требало би бити одржан састанак лидера четири владајуће странке у ФБиХ, преносе "Независне новине".

Из СДА су навели да овај састанак формално треба да организују предсједник и потпредсједници ФБиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog