Politika

Мајкић: Очекујем смјену Садовића

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да од од руководства Странке демократске акције очекује конкретне потезе и смјену министра безбједности БиХ Тарика Садовића.


Она сматра да Садовићев одлазак у сједиште Интерпола у Лиону, гдје се наводно у име Савјета министара и цијеле БиХ заложио за повлачење потјерница расписаних за више држављана БиХ осумњичених за ратни злочин у сарајевској Добровољачкој улици прије 17 година, можда најбоље говори о томе каква је БиХ у ствари.

''То је земља у којој се не поштују институције власти и законске обавезе, због чега највише испаштају грађани БиХ. Како ће било ко у ЕУ озбиљно схватити Садовића када затражи укидање визног режима за грађане БиХ, ако се зна да је отворено стао у заштиту оних који се доводе у везу с ратним злочинима?'', упитала је Мајкићева.

Она је рекла да је одласком у Лион Садовић практично пљунуо у лице Савјету министара и самој БиХ. ''Шта још министар безбједности БиХ треба да уради, па да неко каже доста и напокон стане у крај рушењу и блаћењу угледа БиХ?'', упитала је Мајкићева.

Предсједавајући Заједничке комисије парламента БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције Мирко Околић сматра да је вријеме да се озбиљно размисли о опозиву Садовића из Савјета министара БиХ.

Он је оцијенио је као недопустив поступак Садовића који се очигледно самостално запутио у Лион са захтјевом да се потјернице повуку што прије.

Околић је подсјетио да је рад Садовића у неколико наврата био и предмет расправе ове комисије, која суштински није задовољна неким његовим поступцима и понашањем.

Садовић је затражио од Генералног секретаријата Интерпола у Лиону повлачење међународних потјерница које је правосуђе Србије расписало за држављанима БиХ осумњиченим да су учествовали у организацији, припреми и извођењу напада на колону ЈНА у Добровољачкој улици 3. маја 1992. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog