Politika

Инцко долази у Бању Луку!

БАЊА ЛУКА - Високи представник у БиХ Валентин Инцко састаће се сутра у Бањој Луци са руководством Републике Српске, са којим ће разговарати о свим отвореним темама, изјавио је вечерас портпарол ОХР, Фране Мароевић.


Ова изненађујућа најава, услиједила је након децидног Инцковог одбијања да уопште разматра могућност доласка у Бању Луку.

"На састану ће бити говора о свим отвореним темама, између осталог, и о Прудском процесу, те закључцима Народне скупштине РС", рекао је Мароевић, који није могао да прецизира са којим ће званичницима Српске Инцко сутра разговарати.

Предсједник Народне скупштине РС, Игор Радојичић, изјавио је да није добио најаву Инцкове сутрашње посјете Бањој Луци, али да би, како је рекао, "било фино" да високи представник дође на разговоре.

"Било би фино да високи представник дође да разговарамо, али ја још немам најаву тог састанка. Мој дневни програм сутра је већ прилично пребукиран, иако бих волио да се са господином Инцком сретнем, јер би то било неопходно", рекао је Радојичић.

Незванично се сазнаје да постоји могућност да се предсједник Владе РС Милорад Додик и Инцко састану вечерас у Бањој Луци, на иницијативу високог представника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog