Društvo

Бања Лука: Конференција о сарадњи полиције и тужилаштва

БАЊА ЛУКА - У организацији Високог судског и тужилачког савјета БиХ у Бањој Луци ће данас бити одржана Пета конференција о сарадњи полиције и тужилаштава у БиХ, чија ће тема бити "Успостављање бољих механизама сарадње између полиције и тужилаштава у БиХ", потврђено је Срни у МУП РС.


Домаћин конференције у Бањој Луци биће чланови Управног одбора пројекта који је и тема овог скупа и то предсједник ВСТС Милорад Новковић, министар безбједности БиХ Тарик Садовић, министри унутрашњих послова РС и ФБиХ Станислав Чађо и Мухидин Алић и шеф полиције Брчко дистрикта Горан Лујић, који ће имати и уводна излагања на конференцији.

Активно учешће и уводна излагања на конференцији о сарадњи полиције и тужилаштава у БиХ имаће и шеф Полицијске мисије ЕУ у БиХ, бригадни генерал Штефан Фелер, амбасадор Велике Британије у БиХ Мајкл Тејтам и амбасадор Норвешке у БиХ Јан Брату, а овај пројекат се проводи у сарадњи са Полицијском мисијом ЕУ у БиХ уз финансијску подршку Владе Велике Британије, Владе Норвешке и Полицијске мисије ЕУ у БиХ.

Током рада конференције, у оквиру подгрупе за израду подзаконских аката који још недостају и за хармонизацију постојећих законских аката, планирано је да панелисти буду главни тужилац Тужилаштва БиХ Милорад Барашин, главни тужилац Тужилаштва ФБиХ Здравко Кнежевић и директор Сипе Мирко Лујић.

Панелисти у подгрупи за успостављање континуиране заједничке едукације полиције и тужилаца биће директор Полиције РС Урош Пена, главни тужилац Тужилаштва ФБиХ Здравко Кнежевић и директор Граничне полиције БиХ Винко Думанчић.

У подгрупи за усаглашавање евиденције и статистика на Конференцији о сарадњи полиције и тужилаштава панелисти ће бити директор и замјеник директора Федералне управе полиције Златко Милетић и Самир Џебо, главни тужилац Јавног тужилаштва Брчко дистрикта Зекерија Мујкановић и начелник Управе криминалистичке полиције РС Гојко Васић.

Панелисти у подгрупи за анализу могућности за успостављање казнених и других евиденција којима би приступ имала полиција и тужилаштва, биће шеф полиције Брчко дистрикта Горан Лујић, главни републички тужилац РС Амор Букић и комесар Полиције Посавског кантона Јосип Петрић.

Према ријечима организатора, циљ конференције је, првенствено, упознавање најшире јавности о досадашњим резултатима пројекта успостављања најбољих механизама сарадње између полиције и тужилаштава у БиХ, као и утврђивање наредних корака и приоритета у овој области.

Пета конференција о сарадњи полиције и тужилаштава у БиХ биће одржана у Културном центру Банског двора у Бањој Луци у 11.30 часова, а конференција за новинаре заказана је за 13.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog