Politika

Босић: Битно је спасити дигнитет НСРС

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је да је у садашњој ситуацији битно спасити дигнитет Народне скупштине Републике Српске и да парламентарне странке у Српској морају остати јединствене у раније изнесеном заједничком ставу да усвојени скупштински закључци нису антидејтонски и антиуставни и да не треба да буду поништени.


Он је рекао да СДС није добила никакво обавјештење од руководства РС о садржају писама који је у прошли петак доставио високи представник за БиХ Валентин Инцко, те да се дијалог не води између парламента Српске и Инцка, већ између руководства РС и високог представника.

"Очекујем да ће предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић обавијестити Клуб посланика СДС о томе да ли СНСД остаје при својим ставовима које смо раније договорили. Немам индиције да ће се мијењати заједнички ставови о којима смо се договорили код предсједника РС Рајка Кузмановића", изјавио је Босић.

Босић је поновио ранији став према којем СДС неће подржати поништење скупштинских закључака о ефектима преноса надлежности на ниво БиХ, истакавши да је најважније да парламентране странке остану јединствене ради будућности РС и да не мијењају раније заузет став о овом питању.

Он сматра да би примјена бонских овлаштења високог представника у овом случају била "чиста глупост" и наглашава да "остаје да се види да ли је све ово раније испланирано или је ријеч о представи за народ".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog