Politika

С Инцком договорили "рационалан начин"

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, и Високи представник у БиХ, Валентин Инцко, оцијенили су данас у Бањој Луци, да питање закључака Народне скупштине РС у вези са ефектима преношења надлежности са РС на БиХ, мора бити ријешено на рационалан начин.


Инцко и Додик разговарали су о актуелним политичким питањима, уз посебан нагласак на предстојећи састанак у оквиру прудског процеса, саопштено је из ОХР.

Они су истакли да је потребно предузети све мјере да би се питања државне и војне имовине ријешила што је прије могуће, те се на тај начин доказало да је БиХ спремна да постане партнер ЕУ.

"Европска будућност земље је најважнији циљ за све грађане и њихове политичке лидере. Додик поздравља иницијативе које ће убрзати процес интеграција у ЕУ, а сада је најургентније да БиХ обезбиједи испуњавање свих преосталих услова из `мапе пута` за либерализацију визног режима са земљама ЕУ", рекао је Инцко.

Саговорници су поздравили прошлонедељне одлуке Савјета министара БиХ о усвајању закона неопходних за либерализацију визног режима, наводи се у саопштењу.

Додик је нагласио да би Парламентарна скупштина БиХ требало да усвоји ове законе што је прије могуће, те изразио подршку испуњењу свих услова, који ће грађанима у будућности обезбиједити све предности безвизног путовања у ЕУ.

Данашњи састанак дио је консултација високог представника у БиХ са тројицом прудских лидера да би припремили састанак заказан за 14. јуни, који би требало да буде посвећен рјешавању преосталих неријешених питања, а ова вијест једно велико ништа, везано за актуелни политички тренутак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog