Politika

Додик: Српска се сагињати неће!

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, поручио је данас амбасадорима Француске и Велике Британије у БиХ, Мариз Бернио и Мајклу Тејтаму, да је РС спремна да отклони евентуалне нејасноће у вези са закључцима Народне скупштине РС о ефектима преношења уставних надлежности са РС на БиХ, али да ултиматуме, ма од кога они долазили, сматра неприхватљивим.

Додик је током састанка у Бањалуци поручио амбасадорима Француске и Велике Британије да закључци Народне скупштине РС нису антидејтонски и антиуставни, а РС је спремна на отклањање евентуалних нејасноћа.

Премијер Српске је Бернио и Тејтама упознао и са скорим наставком прговора прудске тројке, те интензивирањем разговора о рјешавању питања државне и војне имовине.

Амбасадори Француске и Велике Британије су током разговора изразили забринутост својих земаља за новонасталу ситуацију у БиХ и истакли да сматрају да такве ситуације додатно успоравају пут БиХ према ЕУ, наводи се у саопштењу из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Бернио и Тејтам су нагласили да је неспорно постојање РС загарантовано Дејтонским мировним споразумом и да не постоји план међународне заједнице за гашење РС.

Они су наласили да од представника РС очекују да у консултацијама са представницима ОХР изнађу рјешење за новонасталу ситуацију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog