Društvo

Кад је криза - помагај Русијо

НОВИ САД - Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Конузин изјавио је данас да је од владе његове земље Србија затражила финансијску помоћ ради стабилизације буџета, финансирања изградње београдског метроа и других значајних инфраструктурних објеката.


Предсjедник Борис Тадић је у писму руском председнику Дмитрију Медведеву „замолио за финансијску помоћ (Србији) у рjешавању питања стабилности буџета, у вези са реализацијом пројекта изградње метроа, као и с остваривањем других инфраструктурних пројеката, укључујући и кружни ток око Београда", рекао је Конузин новинарима у Новом Саду .

Послије разговора са генералним директором „Србијагаса" Душаном Бајатовићем о енергетској и другим облицима сарадње двaју земаља, Конузин је на конференцији за новинаре истакао да је Влада Русије писмом затражила од Владе Србије „конкретне информације у вези са узимањем кредита ради стабилизовања буџета".

Кредити за метро и осталу инфраструктуру зависиће такође од конкретних пројеката, истакао је амбасадор и додао да су разговори о томе у току па уколико обе стране прихвате те пројекте „онда тек може да се разговара о њиховом финансирању".

Амбасадор Конузин је нагласио да ће Русија, остваривањем започетих пројеката и закључивањем споразума о новим пословима, наставити да инвестира у Србији, што ће значити даљи развој сарадње двају земаља у стратешким и економским пројектима „у наредних најмање десет година".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog