Politika

Ђукановићев нови кабинет

ПОДГОРИЦА- Мандатар за састав нове црногорске владе Мило Ђукановић представио је данас у парламенту састав свог кабинета у којем ће бити три потпредсједника и 17 министара.


У односу на претходну Владу новина је приједлог да Светозар Маровић добије функцију потпредсједника Владе за политички систем.

Министарску функцију у новој извршној власти задржала је Демократска унија Албанаца, док је једно мјесто у Влади добила и Бошњачка странка.

Досадашњи потпредсједници Владе за финансије, односно економију, Игор Лукшић и Вујица Лазовић задржаће те функције. Они ће и даље бити и на челу министарстава за финансије, односно за информационо друштво.

Досадашња потпредсједница Владе за европске интеграције Гордана Ђуровић и даље ће водити тај ресор, али са функције министра.

Ресор спољних послова, као и до сада, водиће Милан Роћен, одбране Боро Вучинић, док ће Иван Брајовић на функцији министара унутрашњих послова и јавне управе наслиједити Јусуфа Каламперовића.

За министра правде поново је предложен Мираш Радовић, за министра туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић, пољопривреде Милутин Симовић, док ће Андрија Ломпар и даље бити на челу Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација.

Ресор економског развоја повјерен је Бранку Вујовићу, актуелном директору Агенције за страна улагања и преструктурисање привреде, док ће Бранимир Гвозденовић водити Министарство уређење простора.

Ђукановић је у новом кабинету раздвојио и ресоре здравства и рада и социјалног старања.

На челу Министарства здравља остаће Миодраг Радуновић, док ће ресор рада и социјалног старање преузети досадашњи министар без потрфеља Суад Нумановић.

На мјесто министра културе, спорта и медија поново је предложен Бранислав Мићуновић, а ресор просвјете и науке и даље ће водити Сретен Шкулетић.

На челу Министарства за заштиту људских и мањинских права Ферхат Диноша наслиједиће Фауда Ниманија.

За министре без портфеља предложени су Славољуб Стијеповић и Рафет Хусовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog