Politika

Тадић и Николић у коалицији!

БЕОГРАД - Подјела власти у Србији између двије најјаче странке, Демократске странке и Српске напредне странке, почеће у београдским општинама Земуну и Вождовцу, гдје је послије локалних избора немогуће формирати управу без њиховог договора.


Овим се види да је Николићев заокрет, и дистанцирање од Шешељеве анахроне и нереалистичне политике, коју сматра да још увијек може водити из Хашке ћелије, даје прве резултате. Много боље, него што су се многи аналитичари надали.

Наравно, све је засад на нивоу спекулације, али уколико дође до заједничког формирања општинских власти у Београду, то ће значити први и веома значајан корак у помирењу нечега што се у тамошњој јавности назива "Двије Србије".

То ће, прије свега, изазвати потресе у самој ДС, јер многи сматрају да је то увод у механизам, којим ће Томислав Николић доћи до републичке власти и мјеста премијера, те да једино то тренутно забрињава многобројне кандидате за премијера у ДС, који се не противе сарадњи са СНС, али који не би вољели да лидера напредњака "пречицом доведу до столице предсједника Владе Србије.

Врх ДС подијелио се на чланове кабинета Бориса Тадића, који већ дуже ради на пројекту двопартијског система, и оперативце из странке који имају личне амбиције да даље напредују у државној хијерархији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog