Politika

Чађо: Драматика увијек пред сједницу ПИК и комеморацију у Сребреници

БАЊА ЛУКА - Министар унутрашњих послова РС, Станислав Чађо, изјавио је поводом смјене начелника Службе за оперативну подршку Сипе, Радислава Јовичића, те забране рада безбједносној агенцији "Алфа секјурити" у Брчком, да се драматични догађаји увијек дешавају пред сједнице Савјета за проведбу мира и комеморацију у Сребреници, те да је симптоматично што потичу из истог круга људи.


"Поступак високог представника за мене је потпуно изненађујући и на неки начин шокантан, а оно што даје додатну димензију у смислу веће забринутости јесте тренутак у коме долази таква одлука", рекао је данас Чађо, коментаришући одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка и његовог замјеника Рафија Грегоријана.

Чађо је рекао да је додатно забринут ако постоје чињенице у ономе чиме се руководио Инцко, јер то може представљати поруку да институције попут Сипе и Тужилаштва нису урадиле дио посла за који су надлежне да не би дошло до примјене бонских овлаштења.

"У правилу се догађа да, када год имамо сједнице ПИК и комеморацију у Сребреници, имамо драматичне догађаје, а симптоматично је да ти догађаји долазе из истог круга људи. Углавном, вријеме и околности покажу да је ријеч о читавом низу спекулација", истакао је Чађо.

Чађо је рекао да не располаже образложењима образложењима ових одлука са чињеницама како би могао да потврди или демантује њихов садржај и да у пуној мјери оцијени овај поступак.

"На основу оног што сам видио у медијима и на други начин у вези са Јовичићем и његовим наводним кориштењем опреме за примјене посебних истражних радњи, морам рећи да добро познајем како функционишу ти системи и да је апсолутно немогуће да се тако нешто догађа", истакао је Чађо.

Када је ријеч о раду безбједносне агенције "Алфа секјурити" и неколицини других повезаних приватних агенција, Чађо је истакао да је то питање отварано прије годуну дана кроз спекулативне приче.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog