Politika

Да ли је Динкић одсвирао своје

БЕОГРАД - Лидер Г17 плус Млађан Динкић спрема се да на ванредној скупштини Г17 представи нову странку, под радним именом Странка региона, сазнаје „Блиц".


 

У овој странци наћи ће се регионалне странке са којима је Г17 направио споразуме о сарадњи попут Коалиције за Шумадију Верољуба Стевановића, Листе за Санџак Сулејмана Угљанина, а преговара са још неким регионалним лидерима.

Динкић сматра да је Закон о регионалном развоју о коме се расправља у Скупштини Србије идеална основа за наредну изборну кампању и потпуну реорганизацију странке.
Он је процијенио да му за тај посао потребно наредних шест мјесеци, али „то не значи да лидер Г17 и потпредсједник Владе очекује изборе у 2010".

Динкић је на последњем Главном одбору странке да ће до краја године бити одржана ванредна изборна скупштина странке.

„Не можемо да радимо на старим постулатима, промене ће бити дубоке и корените", рекао је Динкић на отвореном дијелу сједнице Главног одбора Г17 плус и додао да су се неки људи успавали избором на функције и да су престали да се баве странком.

Лидер Г17 плус је тада додао да су странци потребни нови људи и нова организација, као и да ће изборна скупштина највјероватније бити одржана у новембру, али да то тек треба да се одлучи.

Динкић је једини лидер из некадашње ДОС, који је непрекидно на власти од обарања Слободана Милошевића. Његова "странка експерата" је редовно учествовала на власти, јер се без ње није могла формирати потребна већина, што се наплаћивало директорским и мјестима у управним одборима.

Познати као неко ко се више бави маркетингом него политиком, Динкићевци раде уобичајену ствар када један производ изгуби тражњу на тржишту: мијења амбалажу. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog