Politika

Додик: Ми смо рекли своје!

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је да високи представник у БиХ Валентин Инцко има право на своје посматрање било ког догађаја, али да је Народна скупштина РС довољно аутентична да може сама одлучити на који начин и када ће шта стављати на дневни ред.


Коментаришући Инцкову најаву да ће информисати Управни одбор Савјета за провођење мира да Народна скупштина РС није предузела ништа у вези са раније донесеним закључцима о преношењу надлежности са РС на ниво БиХ, те размотрити своје даље кораке, Додик је рекао да су Инцкови даљи кораци ''његова ствар''.

''Он има право на своје посматрање било ког догађаја . Ми смо све у суштини рекли'', истакао је Додик.

Он је нагласио да Народна скупштина РС није донијела одлуку да закључци не постану правоснажни тако што их неће објавити у "Службеном гласнику".

"Што се тиче објављивања, то је ствар технике. То је послато на објављивање у `Службени гласник` и биће објављено како то долази на ред. Такву одлуку Народна скупштина није донијела, колико ја знам'', изјавио је јуче Додик.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко информисаће Управни одбор Савјета за провођење мира о чињеници да Народна скупштина РС није предузела ништа у вези са раније донесеним закључцима, те размотрити своје даље кораке, саопштено је из ОХР.

Инцко је констатовао да је скупштина РС "донијела рационалну одлуку да закључци не постану правоснажни тако што их неће објавити у `Службеном гласнику`".

Високи представник је раније упозорио Скупштину да закључци од 14. маја дају инструкције институцијама РС да дјелују на начин који је у супротности са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом.

Народна скупштина РС усвојила је 14. маја сет закључака у вези с Информацијом о ефектима преношења уставних овлаштења са РС на институције БиХ, којим се тврди да преношење надлежности без претходног договора ентитета није уставно.

Инцко је затражио је од Народне скупштине РС да до 11. јуна поништи ове закључке. Високи представник Народној скупштини је у вези са овим закључцима упутио писма 25. маја и 5. јуна.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog