Politika

Лајчак: Компромис или криза

БЕОГРАД - Бивши високи представник у БиХ, Мирослав Лајчак, сматра да ће се, ако Народна скупштина Републике Српске не испуни ултиматум његовог насљедника, Валентина Инцка, "или наћи компромисно рјешење, или ће стање постати кризно".


"Може доћи до тога да не функционишу структуре власти у БиХ", рекао је Лајчак, коментаришући захтјев Инцка парламенту РС да поништи закључке о ефектима преноса надлежности са РС на БиХ.

Он је за словачки лист "Правда" оцијенио да је проблем у томе што је међународна заједница "још у тражењу става према раду високог представника".

"Да ли треба да остане тамо, или треба да буде само представник ЕУ? И каква овлашћења треба да има? То су неријешена питања, одговори се траже и на основу симпатија према овоме или оном у БиХ", рекао је Лајчак, који је сада шеф дипломатије Словачке.

На питање колико му је западни Балкан допринио да релативно рано осиједи, овај 46-годишњи политичар је одговорио да је највећу одговорност осјећао док је био у БиХ и да је примијетио да је тамо брже сиједио.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog