Politika

Ђилас: ДС неће у власт у Земуну

БЕОГРАД - Председник Градског одбора Демократске странке Драган Ђилас изјавио је данас да та партија неће учествовати у власти у општини Земун, где су у недељу одржани ванредни локални избори.


Ђилас је приликом обиласка радова на реконструкцији Савске улице рекао да ДС ради власти неће одустати од својих идеја и да зато у Земуну треба да буде опозиција.

Он је додао да представници Српске напредне странке, која је освојила највише мандата, имају право да формирају у Земуну власт са странкама којима су понудили сарадњу - народњачком коалицијом и радикалима.

Осврћући се на најаву Г17 плус да ће изаћи из Владе Србије ако ДС са напредњацима формира коалицију у Земуну, Ђилас је казао да су они изашли сами са тим ставом, а да коалиција „служи за то да седнете и да се договорите".

„Свако ко сматра да треба да изађе са својим ставом, без договора са другима, кандидује себе да на сваким следећим изборима у Београду, или београдским општинама, изађе сам, без Демократске странке", рекао је Ђилас, који је и градоначелник Београда.

Он је поручио да све док се налази на функцији градоначелника, Београд и Београђани неће бити предмет трговине било кога и за било шта.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog