Politika

Мирсад Кебо: Не знам хоћу ли на Садовићево мјесто

САРАЈЕВО - Потпредсједник Федерације БиХ и члан Предсједништва Странке демократске акције, Мирсад Кебо, није желио да коментарише писање појединих медија да би на функцији министра безбједности БиХ могао да наслиједи Тарика Садовића, који би наредне седмице требало да буде смијењен.


"Заиста у вези с тим ништа не знам. Одлуке о томе доносе они органи који су именовали господина Садовића. Са мном није обављен никакав разговор, тако да не могу ништа коментарисати по том питању", рекао је Кебо Срни.

Према сарајевској штампи, руководство СДА тренутно разматра најбезболнији начин Садовићеве смјене, јер он сам није поднио оставку коју су од њега затражили.

"Најизгледнија је опција да се са Садовићем ових дана још једном покуша договорити да поднесе оставку, што је безболније рјешење, али ако то не буде могуће, СДА ће донијети одлуку о његовом опозиву", пише лист.

Извори блиски врху СДА тврде да је Садовићева смјена неминовност, али да треба пронаћи модус према којем ће он, као дугогодишњи кадар странке, у њој остати на неким другим позицијама.

Као могућег Садовићеве насљедника лист наводи актуелног потпредсједника ФБиХ Мирсада Кебу, који је у прошлом сазиву био министар за људска права и избјеглице БиХ, као и делегата у Дому народа парламента БиХ Хазима Ранчића.

Ранчић је, како се наводи, особа од Тихићевог повјерења са дугогодишњим полицијским стажом и каријером министра унутрашњих послова Тузланског кантона.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog