Društvo

Концерт подршке Главашу у Херцеговини

ТОМИСЛАВГРАД - У Томиславграду (бивше Дувно) одржан је концерт подршке Бранимиру Главашу, осуђеном на 10 година затвора због злочина почињених над српским цивилима у Осијеку, 1991. године.


На концерту се, како се процjењује, окупило се око пет хиљада људи, а наступили су Крунослав Кићо Слабинац, група „Колонија", Шима Јовановац, „Весели шокци" и Стјепан Јершек Штеф.

Окупљеним се обратио Главаш, као и његове страначке колеге, жупан Осјечко-барањске жупаније Владимир Шишљагић и осјечки градоначелник Крешимир Бубало.

Главаш је критиковао хрватског премијера Иву Санадера и саборске посланике изабране из БиХ.

„Актуелна корумпирана хрватска власт злоупотребљава Хрвате у БиХ од избора до избора, прикупљајући гласове да би их одржали на власти. Саборски посланици из дијаспоре, из ХДЗ-а, не боре се за интересе подручја откуда долазе, него само послушно дижу руке по налогу Санадера како би себи осигурали још један мандат угодног живота", рекао је он.

Главаш је послије пресуде Жупанијског суда у Загребу, којом је осуђен на десет година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991, побјегао у БиХ чије држављанство поседује, уз хрватско.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog