Politika

Хашки осуђеници у хрватским затворима?

ЗАГРЕБ - Предсједник Хашког трибунала Патрик Робинсон и потпредсједник Владе Хрватске Јадранка Косор разговарали су о могућности да хашки осуђеници служе казну у хрватским затворима.


Робинсон и Косорова су разговарали и о условима и могућностима смјештаја архивске грађе Хашког трибунала као дијела насљеђа овог суда након престанка његовог рада, пренијели су хрватски медији.

Из хрватске Владе је саопштено да је Робинсон током разговора изразио задовољство сарадњом Хрватске са Хашким трибуналом, радом домаћег правосуђа, те напретком који Хрватска постиже у реформама у овој области.

Косорова, која је и предсједник Савјета за сарадњу са Хашким трибуналом и другим међународним кривичним судовима, потврдила је одлучност сарадње Хрватске са Трибуналом, истакавши да преостали хашки бјегунци морају бити приведени правди.

Предсједник Хашког трибунала Патрик Робинсон говориће данас у Дубровнику на конференцији "Међународни кривични суд за бившу Југославију: утициј и насљеђе".

На конференцији, која се завршава данас и чији је циљ стручно и објективно сагледати утицај дјеловања Хашког трибунала, предвиђено је и излагање хрватског министра правосуђа Ивана Шимоновића.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog