Politika

Ускоро одлука о Шешељевом непоштовању суда

БЕОГРАД - Шеф правног тима Војислава Шесеља Зоран Красић је изјавио да очекује да Хашки суд ускоро донесе одлуку у поступку против лидера радикала за непоштовање суда.


Красић је на конференцији за новинаре рекао да је Шешељ на захтјев судије доставио интервјује особе чији је идентитет, наводно, објелодањен у књизи лидера СРС.

Он је казао да је претресно вијеће наложило тужиоцу да до 16. јуна достави одговор и изјашњење поводом тих доказа.

Красић је објаснио да се, потом, очекује одлука, а да је пракса да суд за 15 дана по окончању поступка за непоштовање суда донесе одлуку, али да ће и у овом предмету тај рок бити прекорачен.

Он је нагласио да не постоји елементи кривичног дјела непоштовања суда које се приписује Шешељу и да лидер радикала за седам година, колико је Хагу, ниједном радњом није опструисао спровођење правде.

Красић је подсјетио да је и представник Русије у Савјету безбједности УН Виталин Чуркин указао на незаконитост суспензије поступка због књиге лидера радикала, а да се истовремено хашки оптуженик Рамуш Харадинај налази на слободи.

Красић је упозорио да су најновије анализе Шешељеве крви, десети пут узастопно, показале лоше резултате и проблеме са јетром.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog