Politika

Калабић: Фијаско правосудне реформе

БАЊА ЛУКА - Предсједник Клуба посланика СНСД у Представничком дому парламента БиХ Драго Калабић изјавио је да је анализа пренесених надлежности јасно показала да већина њих није одговорила задатку, а посебно Тужилаштво и Суд БиХ што показује да је правосудна реформа доживјела потпуни фијаско.


"Очито је да се ове правосудне институције користе у политичке сврхе, а они који не дозвољавају да се на аргументован начин говори о томе и повуку рационални потези морају да сносе одговорност за разградњу БиХ. Ту су и различите агенције, попут агенција за набавку, контролу хране... и низ других које су само један баласт више, јер нису урадиле ништа осим што су потрошиле новац буџетских обвезника", констатовао је Калабић.

Он је за рекао да бошњачки политичари попуштају и показују спремност за доношење закона потребних за евроатлантске интеграције тек кад дође "пет до дванаест".

"Министар безбједности БиХ Тарик Садовић двије године је одбијао да дође у Бањалуку да би у посљедњих десетак дана отишао два-три пута и коначно усагласио законе који су услов за либерализацију визног режима", истакао је Калабић.

Он је рекао да се поставља питање шта је и зашто чекао двије године и није дозвољавао да се промијени ниједан зарез, да би "пет до дванаест" прихватио све оно што је Република Српска тражила годинама.

Говорећи о ентитеском гласању и честим приговорима да га посланици из РС користе за блокаду рада парламента БиХ, Калабић је подсјетио да је ентитетско гласање уставна категорија и да се ништа не чини мимо Устава БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog