Politika

Шпирићу признање Косова, није отворено питање

БУДВА - Сарадња Црне Горе и БиХ може служити за примјер, јер у односима двије земље нема ниједног отвореног питања, оцијењено је данас у Будви на састанку предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића и предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића.


Шпирић је у разговору, на маргинама састанка Холандске конституенце Међународног монетарног фонда и Свјетске банке, истакао да значајан простор за даљу сарадњу постоји на економском плану, прије свега у развоју саобраћајне инфраструктуре и коришћењу потенцијала Луке Бар за потребе привреде БиХ.

Предсједавајућег Савјета министара БиХ упознао је Ђукановића са иницијативом за одржавање састанка премијера Црне Горе, Србије и Хрватске у Сарајеву, на коме би се разговарало о унапређењу сарадње у региону.

Шпирићу црногорско признање самопроглашене косовске независности, очигледно није отворено питање у односима са Црном Гором, а још мање је то комад јадранске обале између Игала и Превлаке, које никада легално није предато Црној Гори и на који, де јуре, Република Српска има своје право.

Оваква питања се неће скоро наћи на дневном реду политичара из РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog