Politika

Демократска партија против Проке Драгосављевића

БАЊА ЛУКА - Демократска партија изражава забринутост због свакодневног необузданог и нетранспарентног трошења новца пореских обвезника од стране Владе Републике Српске и њених министарстава.


Свједоци смо осионости појединих министара који на све могуће начине покушавају да сакрију како је и гдје трошен новац за поједине помпезно најављиване пројекте.

Тако је на посљедњој сједници Народне скупштине Републике Српске господин Проко Драгосављевић, министар за породицу, омладину и спорт у Влади РС, правдајући се недостатком папира, одбио да одговори на посланичко питање колико је новца потрошено на организацију Свјетског купа у рафтингу, који се одржао на ријекама Врбасу и Тари.

Са друге стране, министарство које води господин Драгосављевић није исплатило посљедње три пензије спортистима који су услов за пензију стекли освајајући олимпијске, свјетске и европске медаље.

Чињеница да је таквих спортиста у Републици Српској само пет, те да поред свега не могу да се брину о њима на адекватан начин, најбоље говори о односу садашње власти према истакнутим појединцима који су дио себе уложили за своју земљу, стоји у саопштењу Демократске партије, који потписује њена Канцеларија за односе са медијима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog