Politika

Додик: На јесен опада ОХР

БАЊА ЛУКА - Премијер Републике Српске, Милорад Додик, изразио је очекивање да ће на јесен бити затворен ОХР, истакавши да је постојање те канцеларије неспојиво са европским интеграцијама и амбицијама да БиХ постане нестална чланица Савјета безбједности УН.


Током разговора са амбасадором Јапана у БиХ Футао Мотаијем у Бањој Луци, Додик је рекао да је Влада РС чврсто опредијељена за поштивање Дејтонског мировног споразума и неоспорну позицију РС, као и за интеграције БиХ у ЕУ.

Он је јапанског амбасадора упознао о економској и социјалној стабилности РС, наводећи да је за првих пет мјесеци ове године раст физичког обима индустријске производње у РС већи за 17 одсто у односу на исти период прошле године.

Додик је захвалио Мотаију и Влади Јапана на економској и донаторској помоћи коју су пружили у послијератном развоју РС и БиХ, а коју нису политички условљавали.


Премијер РС је посебно захвалио Влади Јапана на недавно одобреном кредиту у износу од око 90 милиона евра за реконструкцију Рудника и термоелектране Угљевик, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog