Politika

Босић: Инцко поједи јежа!

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске демократске странке, Младен Босић, изјавио је данас да су закључци Народне скупштине Републике Српске о преношењу надлежности израз политичке воље парламента РС и основ за даље разговоре о могућим уставним промјенама.


Босић је изразио задовољство што је Народне скупштине РС одбила да поништи закључке о преношењу надлежности, које је усвојила 14. маја.

Он је поручио високом представнику у БиХ Валентину Инцку да "поједе јежа" и призна да је направио грешку давањем ултиматума парламенту РС.

"Уколико би чак и поништио закључке Народне скупштине, они су израз политичке воље парламента РС и основ за даље разговоре о могућим уставним промјенама", рекао је Босић новинарима у Бањалуци.

Он је поручио Инцку да је у овом случају непотребно примјењивати бонска овлаштења због закључака Народне скупштине која су објављена у "Службеном гласнику", јер би то, како је рекао, додатно усложило политичку ситуацију.

Босић је нагласио да је у сјени дешавања у парламенту Српске прошао захтјев Предсједништва БиХ за прикључење у НАТО савез и оцијенио да је то прворазредна политичка одлука о којој би референдумом требало да одлучују грађани РС и БиХ.

"Додик је постао `ватрени заговорник` уласка БиХ у НАТО, а своје мишљење о томе треба да дају и грађани", сматра Босић.

Говорећи о продском процесу, лидер СДС је рекао да га сматра завршеним и оцијенио да је досадашњи ток преговора учесника прудског процеса нанио велику штету РС.

Босић је апеловао да се сви преговори о евентуалним уставним промјенама морају вратити и одржавати у институцијама РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog