Politika

Српски политичари о политици из Сарајева

БАЊА ЛУКА - Притиском на високог представника у БиХ Валентина Инцка да употреби "бонска овлашћења" муслимански политичари потврђују деструктивност своје политике, којом свјесно дестабилизују политичку ситуацију и коче европски пут БиХ, оцјенили су српски политичари у БиХ.


Они сматрају да је актуелна муслиманска политика на веома ниском демократском нивоу, јер умјесто подршке политичком дијалогу инсистира на примјени силе, пише.

Делегат СНСД у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Зоран Копривица оцијенио је да је несхватљива жеља Сарајева да се суштинска питања у БиХ рјешавају злоупотребама моћи ОХР, те додао да БиХ, све док је ситуација таква, нема перспективу.


Предсједник ПДП Младен Иванић рекао је да политичари из Сарајева прижељкују употребу бонских овлашћења, јер су у прошлости углавном коришћења против политичара из Републике Српске , али је оцијенио да је то прижељкивање више прича сарајевских политичара, него реална могућност.

Лидер ДНС Марко Павић сматра да притисак сарајевских политичара и медија на високог представника да поништи закључке Народне скупштине РС о преносу надлежности са РС на БиХ потврђује жељу бошњачких политичара да своје идеје о укидању РС остваре посредством ОХР.

Предсједник СДС Младен Босић, уз оцјену да су закључци Народне скупштине израз политичке воље парламента Српске и основ за даље разговоре о могућим уставним промјенама, сматра непотребним употребу бонских овлашћења, јер би то додатно усложнило политичку сцену.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog