Svijet

Ер Франс породицама погинулих даје по 17.500 евра

ПАРИЗ - Француска авио-компанија "Ер франс" даће као предујам по 17. 500 евра породицама жртава несреће авиона на лету 447 од Риа де Жанеира за Париз, рекао је директор компаније Филип Гуржон.


Адвокати "Ер франса" контактирају породице 228 жртава из 32 земље како би они сигурно добили новац, рекао је Гуржон.

Он је додао да ће компанија одржати и посебан помен жртвама несреће која се догодила 31. маја.

Неке породице француских жртава оптужиле су "Ер франс" за "недостатак осјећаја" и да им нису на вријеме обезбједили информације о истрази узрока несреће.

"Бићемо концентрисати на то да се упути по 17 000 евра за сваку жртву", рекао је Гуржон.

Он је истакао да контактирање са породицама није лака ствар. У неким случајевима једини контакт са жртвом је број мобилног телефона који је изгубљен у несрећи.

Гуржон је истакао да је суштински циљ сада пронаћи црну кутију.

Узрок несреће још није утврђен, а црна кутија треба да обезбједи кључне информације које су потребне истражитељима.

Гуржон је рекао да су ријешене несугласице које се тичу размјене информација између представника француске агенције за истрагу авио несрећа /БЕА/ и бразилских медицинских званичника који су радили обдукцију тијела жртава.

Предсједник француског Сената рекао је да је сигуран да је сукоб између експерата његове земље и Бразила ријешен и увјерио породице жртава да ће бити обештећени.

Обдукција је утврдила ломове ногу, кукова и руку на жртвама аиво несреће, а што указује да се авион највјероватније распао у ваздуху.

Након што је извучено више од 400 дијелова авиона из мора главни француски истражитељ Пол Луи Арслан изразио је оптимизам почетком седмице у вези са утврђивањем узрока несреће.

Он је оцијенио да су услови потраге, локација далеко од копна и на великој дубини, „до сада најгори услови познати за истрагу једне авионске несреће".

Француски и амерички званичници рекли су да нема знакова тероризма, а бразилски министар одбране рекао је да та опција није разматрана, док Француска не одбацује и ту могућност.

У несрећи француског авиона, који је летио из Риа де Жанеира за Париз и који се 31. маја срушио у Атлантик, погинуло је 228 путника и чланова посаде.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog